X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

FMI: Chiar dacă prețul petrolului este foarte mic, perspectivele economice sunt sumbre

16 ian. 2015,, 20:00   Externe
4898 0

Foto: ru.investing.com

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Legarde, a declarat că prețul scăzut al petrolului și avansul puternic al economiei Statelor Unite ale Americii nu vor putea îmbunătăți perspectivele de creștere ale economiei mondiale în 2015. 'Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii țițeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluții nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

'Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăți. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creșterea șomajului și a nivelului datoriei. Prea multe companii și gospodării își reduc investițiile și consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluția slabă a economiei', a declarat directorul general al FMI.

Prețul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creștere a consumului și investițiilor, a explicat șeful FMI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?