X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sturza: Jocul de-a țara continuă

16 ian. 2015,, 11:15   Politică
6890 10

Foto: kp.md

Fostul premier Ion Sturza se arată dezamăgit de situația politică din țară și prognozează că pe fondul negocierilor eșuate dintre forțele politice se va înrăutăți și situația economică. Omul de afaceri susține că deocamdată niciun format de guvernare, fie între partidele proeuropene, fie cu participarea comuniștilor, nu are sorți de îzbîndă, notează NOI.md.

„Nu mai am cuvinte și emoții. Recunosc, urmăresc cu mare amărăciune și tristețe cum timpul trece, iar situația în țară, inclusiv economică, se înrăutățește accelerat, în timp ce măriile lor, aleșii poporului, tot negociază. Din interiorul acestor negocieri îmi dau bine seama că animozitățile personale domină dialogul, care practic nu există. Nu este astăzi viabilă, reală nicio coaliție! Nici pe stînga, nici pe dreapta… Jocul de-a țara continuă”, menționează Sturza pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Sturza, pentru depășirea impasului în care s-a pomenit clasa politică după alegeri, e nevoie de intervenția unui mediator puternic și acest rol ar putea fi preluat de președintele Timofti, spune omul de afaceri.

„Singurul lor imbold de a depăși situația rămîne pericolul alegerilor anticipate. Rezultatul acestora – bucuria nebunilor (dodonilor). Este nevoie de un mediator intern puternic. Constituțional vorbind, ar fi domnul președinte Timofti. Dacă mai are vlagă... Poate îl rugăm?! Este nevoie ca domnul Ghimpu să fie scos din lumea lui, jucăușă și hazardată. Poate îl rugăm?! Este nevoie ca domnii din PD să se determine de cine vor să fie asistați la guvernare. Să lase deoparte modestia… Poate îi rugam?! Pe comuniști nu-i rugăm nimic, ei deja miros a pradă… Dar se pare că vor rămîne doar cu mirosul...”, mai scrie Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?