X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Judecătorul suspectat de implicare în scheme frauduloase riscă pînă la zece ani de închisoare

14 ian. 2015,, 11:00   Societate
2730 0

Foto: actualitati.md

Procurorul general, Corneliu Gurin, a dispus pornirea urmăririi penale pe numele fostului judecător al Judecătoriei sectorului Rîşcani, Iurie Țurcan. Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracţiunilor incriminate de procurori, fostul magistrat riscă pînă la 10 ani închisoare, informează NOI.md.

Magistratul este acuzat de pronunțarea unor sentințe ilegale, fals în acte publice și depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit probelor acumulate, în perioada 2012-2014, magistratul împreună cu anumiţi angajaţi ai Judecătoriei Rîşcani şi cu alţi jurişti au introdus în mod fraudulos modificări în programul informaţional de gestionare a dosarelor, încălcînd astfel procedura legală de repartizare aleatorie a cauzelor civile. În consecință, acesta a primit şi examinat unilateral diferite acţiuni civile, asupra cărora ulterior pronunţa hotărîri ilegale.

De regulă, cauzele civile aveau ca obiect al litigiilor sume impunătoare de bani, cifrate la milioane de lei. Drept exemplu poate servi şi cazul în care magistratul a emis o încheiere de încasare a peste 93 de milioane de lei de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” în folosul unei firme din Cahul.

Urmărirea penală pe acest caz va fi exercitată de Procuratura Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав