X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Noi proteste la Budapesta. Mii de persoane au manifestat împotriva prim-ministrului Viktor Orban

3 ian. 2015,, 10:53   Externe
4251 3

Foto: ruvr.ru

Noi proteste la Budapesta. Mii de persoane au manifestat împotriva prim-ministrului ungar Viktor Orban, denunțând ceea ce ei percep a fi falimentul elitei politice. Manifestanții au purtat afișe care îl condamnau pe Viktor Orban, a cărui popularitate a fost erodată serios în ultimele luni.

Cei aproximativ 5.000 de persoane au manifestat în fața Operei din Budapesta. Protestatarii și-au exprimat îngrijorarea față de o politică ce îndepărtează țara de Occident și întărește legăturile cu Rusia.

"Este îngrijorător să vezi că guvernul Orban expune Ungaria influenței Rusiei", a declarat pentru AFP Robert Gombkoto, un administrator în vârstă de 61 de ani, citând exemplul unui împrumut de 10 miliarde de euro acordat de Rusia Ungariei pentru extinderea centralelor sale nucleare.

Manifestanții au criticat puternic şi elita politică ce conduce țara de la căderea comunismului în urmă cu 25 de ani. Protestele zguduie Ungaria din octombrie după ce guvernul conservator al lui Viktor Orban a propus o taxă de utilizare a internetului, proiectul fiind abandonat. Organizatorii au făcut apel la o nouă manifestaţie care va avea loc pe data de 1 februarie, în ajunul vizitei cancelarului german Angela Merkel la Budapesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?