Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Autospeciale şi containere pentru gunoi, donate de USAID

30 dec. 2014,, 14:30   Societate
5704 0
Foto: vedomosti.md
Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în perioada noiembrie-decembrie, a donat la 32 de centre raionale din Moldova 33 de piese de echipament specializat şi 3,43 mii de containere pentru deşeuri solide.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează comunicatul Proiectului USAID de susţinere a autorităţilor locale din Moldova (LGSP), în cadrul ceremoniei oficiale ambasadorul SUA, reprezentanţii USAID şi proiectului LGPS au înmînat cheile de la autospeciale primarilor şi întreprinderilor municipale.

"Opt autocamioane pentru gunoi, şase autogredere, opt maşini de vidanjare, două maşini de intervenţie, o autospecială cu nacelă şi opt excavatoare au fost oferite de USAID pentru a susţine capacităţile autorităţilor locale de a îmbunătăţi serviciile publice. Fiecare oraş partener a participat în cadrul Programului de excelenţă în management municipal al USAID LGSP şi a identificat, printr-un proces participativ, echipamentul de primă necesitate pentru localitatea sa. Aceste autospeciale, împreună cu containerele, vor contribui la îmbunătăţirea serviciilor locale în domeniile de apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor solide, iluminat stradal, încălzire, repararea străzilor locale şi gestionarea spaţiilor verzi", se menționează în documentul citat.

În document se precizează că în oraşul Leova gradul de acoperire a serviciului de colectare a deşeurilor a crescut cu 3%, oferind posibilitatea unui număr de 98 de gospodării de a primi acces la acest serviciu. În Ialoveni, cele 1500 containere pentru gunoi donate de USAID au extins aria de acoperire a serviciului de salubrizare pentru gospodăriile private de la 32% la 80%, contribuind astfel la un serviciu mai eficient de colectare şi de transportare a deşeurilor, şi, ca rezultat, la îmbunătăţirea stării de sănătate a locuitorilor.

În Ştefan Vodă 250 de gospodării au primit acces la serviciile de colectare a gunoiului. S-au creat condiţii pentru o eficientă cooperare inter-comunitară, datorită partajării autogrederelor cu localităţile învecinate în Rezina şi Sîngerei şi a maşinii de vidanjare la Drochia.

Prin îmbunătăţirea pas cu pas a serviciilor publice, oraşul Sîngerei va fi şi mai aproape de cetăţean, oferindu-i calitatea potrivită şi, totodată, sporindu-şi capacitatea de a activa autonom şi de a face faţă provocărilor legate de procesul de descentralizare. USAID va continua să coopereze cu Primăria Sîngerei, continuînd eforturile comune în asigurarea serviciilor de calitate cetăţenilor săi. Cu suportul SUA, toate cele 32 de oraşe partenere ale proiectului LGSP îşi vor spori accesul şi calitatea serviciilor publice, contribuind la economisirea resurselor bugetare prin eliminarea necesităţii de închiriere a echipamentelor necesare.

Cu ajutorul USAID, autorităţile locale sînt acum mai pregătite pentru exercitarea autonomă a puterii la nivel local pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova. Oraşele vor deveni astfel mai curate și mai confortabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?