Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ghimpu: Alegerile parlamentare nu au îndreptățit așteptările (VIDEO)

29 dec. 2014,, 17:15   Politică
9896 10
Foto: noi.md
„Așteptările cetățenilor la schimbări au fost legate în mare măsură de alegerile parlamentare, însă la 30 noiembrie ele nu s-au desfășurat așa, cum trebuia. Îmi doresc foarte mult ca anul 2015 să fie unul de cotitură în relațiile autorităților cu societatea civilă”, a declarat în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, relatează NOI.md.

Astăzi a avut loc ședința de constituire a noului Parlament, în cadrul căreia nu s-a reușit să se formeze organele de conducere, ci doar s-a anunțat crearea fracțiunilor parlamentare.

Șeful liberalilor din Moldova a recunoscut cu regret că „poporul s-a așteptat la schimbări după alegerile parlamentare din 2009, 2010, 30 noiembrie 2014. Trebuie să ținem cont de un proverb vechi: cum îți vei așterne, așa vei dormi. Nici într-un caz nu putem forma guvernarea după modelul vechi, avem nevoie de schimbări. La urma urmei poporul este puterea, iar noi sîntem doar servitorii lui în executarea ei”.

Politicianul s-a eschivat de la comentarii vizavi de negocierile privind constituirea alianței proeuropene. Totodată, el și-a exprimat dorința ca Guvernul să fie format cît mai curînd.

„În țară există o sumedenie de probleme, dar, spre regret, foarte puține lucruri concrete în negocieri, foarte puțină înțelegere în ceea ce privește problemele cu care noi ne vom confrunta în anul 2015 și în viitorii patru ani de guvernare a statului”, a menționat liderul PL.

El a recunoscut că nici o candidatură pentru postul de spicher al Parlamentului și adjunct al acestuia nu a fost discutată, deocamdată se discută programul de guvernare a Moldovei. El a mai specificat că „la formarea Guvernului trebuie să se țină cont de numărul de mandate ale fiecăruia partid din viitoarea coaliție. Și neapărat să se urmeze formula, care va asigura echilibrul și productivitatea Cabinetului de Miniștri”.

Totodată Ghimpu a precizat că PL trebuie să-i aparțină cel puțin patru funcții de rang înalt.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?