X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii cer ca sesiunea Parlamentului să înceapă deja mîine (VIDEO)

29 dec. 2014,, 14:15   Politică
7087 14
Foto: noi.md
„Cerem ca sesiunea Parlamentului să înceapă deja mîine, fără a pleca în vacanța de Revelion și cea de Crăciun. Cetățenii Moldovei așteaptă soluționarea cît mai rapidă și calitativă a problemelor acumulate și nu este vina lor că partidele care au anunțat crearea coaliției nu-și pot împărți fotoliile”, a declarat în pauza ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a XX-a președintele PSRM, Igor Dodon, informează NOI.md.

În discursul de la tribuna Parlamentului, liderul socialiștilor a relatat care sînt prioritățile formațiunii pe care o conduce. Astfel, socialiștii intenționează să denunțe acordurile de asociere și liber schimb cu UE, să organizeze un referendum și să înceapă integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică. Totodată, printre prioritățile PSRM se numără introducerea istoriei Moldovei în școli, consolidarea statutului limbii moldovenești și asigurarea libertății de comunicare și studiere în limba rusă, consolidarea bazelor moralei creștine și a religiei ortodoxe, păstrarea statutului de neutralitate a țării, consolidarea independenței și statalității Republicii Moldova.

Relansarea economică, în calitate de sarcină principală a statului, PSRM intenționează să o demareze cu acordarea unui ajutor real producătorilor și crearea a mii de locuri noi de muncă. La fel de importantă, în opinia socialiștilor, este crearea unui stat social, al cărui scop și realizare de bază este omul, cetățeanul Republicii Moldova.

Socialiștii de pronunță, de asemenea, pentru modificarea Constituției în vederea alegerii președintelui țării de către întreg poporul țării. Conflictul transnistrean, în viziunea PSRM, poate fi soluționat prin federalizarea țării. Potrivit lui Igor Dodon, „aceste sarcini sînt reale pentru perioada politică următoare”. „Vom lupta din răsputeri pentru realizarea acestor sarcini”, a declarat liderul PSRM.

Întrebat dacă socialiștii sînt dispuși să accepte în rîndurile fracțiunii lor deputați care au părăsit PCRM-ul, ca în cazul Irinei Vlah, de exemplu, Dodon a menționat că formațiunea este dispusă să dialogheze și să coopereze cu orice persoană care are aceleași viziuni și este dispusă să activeze în numele realizării sarcinilor expuse mai sus.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?