X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MIEPO anunță câștigătorii concursului de startup-uri „Generator”

24 dec. 2014,, 11:45   Business
3402 0
Foto: miepo.md
La 22 decembrie, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) a derulat etapa finală a proiectului ”Generator”, care a desemnat cele 4 startup-uri câștigătoare – beneficiare de fonduri pentru lansare și de promovare în cadrul pavilionului Moldovei la World Expo 2015.

La etapa finală a proiectului ”Generator” au fost admise 10 echipe care timp de două săptămâni au lucrat asupra modelului de business și a prototipurilor de proiect, fiind susținuți de mentorii proiectului și lideri de opinie din diverse domenii. Toate echipele au avut oportunitatea de a-și prezenta proiectele în fața juriului, compus din: dl. O. Calmîc, Viceministru al Economiei; dl. V. Tarlev, Viceministru al Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor; dna D. Școla, director MIEPO; dl. S. Mereuță, director tehnic DQteam; și dl. S. Demcenco, director Ritlabs.

Conform deciziei juriului, liderii concursul de startup-uri ”Generator” sunt:

1. ”Folks” – echipa care tinde să combine elemente de folk moldovenesc și subcultura urbană modernă. Folks e un proiect ce a luat viață pe străzile pline de istorie din Chișinău - tineri și ambițioși, cu multă dragoste pentru tradiții și pasiune pentru modern.

2. ”Winefique” – blogul profesionist despre vinurile moldovenești. Echipa își propune să promoveze vinul autohton atât pe plan internațional, cât și acasă. Unicitatea proiectului constă în metoda de colectare de impresii și referințe despre vinul moldovenesc - Wine Box, o selecție de mostre de vinuri care poate fi expediată în orice colț al lumii. (winefique.com)

3. ”Epic Travel” – proiectul lansează o platformă ce va întruni toate ofertele de turism rural activ. În viziunea echipei, turistul poate fi ușor atras in Moldova cu oferte specifice țării noastre – turismul eco, agro și gastronomic. (epictravel.me)

4. ”We love Moldova” – echipa care a venit cu ideea unei platforme de distribuție online a produselor moldovenești din cele trei sectoare – industria textilă, vitivinicolă și de turism. Platforma include și un concept de promovare a Moldovei prin ambasadori. (welovemoldova.com)

Toate echipele câștigătoare au primit certificate pentru finanțarea proiectelor – câte 40.000lei din partea MIEPO, 2000$ din partea Simpals și suport promoțional din partea ProntoMedia.

Ținem să reamintim, că obiectivele principale ale proiectului ”Generator”, în viziunea MIEPO, sunt: susținerea producătorilor locali în efortul lor de a se promova pe piețele externe; generarea de soluții pentru promovarea imaginii Moldovei ca și destinație de turism; și, formarea de conținut digital pentru promovarea de țară în cadrul World Expo 2015. Pentru o mai eficientă realizare a acestor obiective, proiectul este implementat cu participarea activă a partenerilor – Oficiul Național al Viei și Vinului, USAID CEED II și Simpals.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?