X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cele mai mari companii vinicole din China, au vizitat Moldova

17 dec. 2014,, 15:00   Business
3036 0

Foto: noi.md

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, a avut o întrevedere cu Zhang Jia Yu, directorul adjunct al Departamentului vinului și viei din orașul Yantai, provincia Shandong din China, însoțit de un grup de oameni de afaceri din regiunea care asigură cu vinuri cca 30% din piața chineză. Aceștia s-au aflat în Moldova pentru a negocia un contract de import a vinurilor cu unul din producătorii locali și a căuta noi parteneri.

„RM este o țară a vinului și produce vinuri cu o calitate de apreciat”, a declarat oficialul chinez în cadrul întrevederii. Companiile din regiunea Shandong acoperă cca 30% din consumul de vinuri din China, totuși pe piață se face simțit un anumit deficit, pe care Departamentul vinului și viei din Yantai intenționează să-l acopere parțial și cu vinuri din Moldova, a precizat oficialul, menționând că în regiune urmează a fi deschis, în luna ianuarie, unul dintre cele mai mari terminale maritime destinate importului de vinuri în China, care va facilita schemele logistice de import.

Valeriu Lazăr a exprimat interesul în organizarea unor misiuni de afaceri în China, primind invitația de a participa la târgurile de vinuri din Shanghai din luna aprilie și cel din Shandong în luna noiembrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?