Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Egiptul intenționează să semneze un acord de liber schimb

17 dec. 2014,, 14:15   Economie
3149 0

Foto: fb.ru

Moldova și Egiptul intenționează să semneze un acord interguvernamental privind comerțul liber între cele două țări, care va crește oferta de produse agricole moldovenești pe piața egipteană, notează NOI.md.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vlad Loghin l-a primit la sediul ministerului pe ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Moldova, cu sediul la Bucureşti, Alaa Elhadidi.

Ambasadorul a fost însoţit de ministrul plenipotenţiar pentru afaceri economice şi comerciale, Abd El Rahman A. Raouf, precum şi de Mohamed Ashraf El Hefnawy, ambii diplomaţi din cadrul misiunii egiptene. Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relaţiilor bilaterale între cele două state şi au discutat pe teme ce vizează perspectivele diversificării raporturilor moldo-egiptene. Accentul a fost pus pe cooperarea bilaterală la nivel sectorial, respectiv, aspecte ale viitoarei conlucrări în domeniul agriculturii.

Avînd în vedere necesitatea extinderii pieţei de export a Republicii Moldova, inclusiv pentru produsele agroalimentare, în cadrul discuţiilor a fost menţionată necesitatea stabilirii, în termene proxime, a unui cadru juridic bilateral cu Republica Arabă Egipt, care să reglementeze exporturile de produse agricole în Egipt, în special, fructe, legume, produse din carne şi animale vii. Pentru realizarea acestui obiectiv, atît viceministrul, cît şi ambasadorul, au menţionat necesitatea semnării unui acord interguvernamental de comerţ liber între Republica Moldova şi Egipt.

La întrevedere, diplomaţii egipteni au propus noi completări la un proiect de protocol de cooperare în domeniul agriculturii între ministerele vizate din ambele ţări, care a fost înaintat spre examinare părţii moldave anterior. În context, acestea urmează să fie examinate, după care vor fi iniţiate negocieri în scopul semnării documentului, conform modului stabilit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?