X 
Cutremure stiri: 505

Protest de amploare la Budapesta

17 dec. 2014,, 09:50   Externe
3034 4

Foto: lenta.ru

Protest de amploare la Budapesta. Aproximativ 10 mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului condus de Viktor Orban.

Oamenii sînt nemulţumiţi de legea bugetului, elaborată de executivul maghiar şi adoptată de Parlament. Poliţia a utilizat spray cu piper pentru a dispersa mulţimea.

Piața Jozsef Nador din centrul istoric al Budapestei a devenit neîncăpătoare noaptea trecută pentru miile de oameni care au participat la protestul antiguvernamental.

Manifestaţii similare au avut loc și în alte 12 orașe din Ungaria, dar și la New York, Londra, Paris și Bruxelles. Oamenii sînt nemulţumiţi de creşterea taxelor şi impozitelor, prevăzute în bugetul pentru 2015, adoptat în această săptămînă.

"Au adoptat un buget care va face ca viaţa oamenilor săraci să fie şi mai grea", a spus o persoană.

"Am 42 de ani. Lucrez de la 17 ani şi tot nu am reuşit să fac mici economii, în timp ce politicienii sînt miliardari", a menţionat o altă persoană.

O altă inţiativă controversată este testarea pentru consumul de droguri a tuturor adolescenţilor din Ungaria care au între 12 şi 18 ani. Manifestantii spun că nu se vor opri dacă Guvernul nu le va auzi solicitările. Alte proteste au fost deja anunţate pentru 31 decembrie şi 2 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав