Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Calea Ferată din Moldova a menținut tarifele preferențiale la transportul de mărfuri de tranzit

17 dec. 2014,, 08:15   Economie
3228 0

Foto: transkomspb.ru

Calea Ferată din Moldova a menținut tarifele preferențiale la transportul de mărfuri de tranzit, informează NOI.md. Potrivit publicației „RJD-Partner”, în conformitate cu decizia aprobată de comisia pentru tarife a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, condițiile tarifare pentru mărfurile de tranzit pe anul 2015, inclusiv tarifele speciale și coeficientele de scădere, vor rămîne la nivelul anului 2014.

Astfel, au fost menținute reducerile prevăzute la transportul de tranzit din/în portul Giurgiulești – unicul punct de ieșire a Moldovei pe piața internațională a transportului maritim. Printre mărfurile incluse în nomenclatorul cu tarife preferențiale se numără cărbunele, coxul, sarea, îngrășămintele, metalele feroase, produsele petroliere, containerele.

Totodată, în lista mărfurilor cu tarif preferențial la tranzit au fost incluse sulful și plăcile din lemn presat. De asemenea, au fost create condiții tarifare speciale pentru îngrășămintele minerale rusești care sînt transportate în vagoane particulare sau arendate. Aceste tarife sînt cu 7,7% mai mici decît tarifele pentru îngrășămintele de tranzit din alte state producătoare. Noua prevedere tarifară a fost prelungită pînă la sfîrșitul anului 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?