X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Săptămâna internaţională a migranţilor

16 dec. 2014,, 11:15   Societate
2238 0
Foto: urganow.ru
La Chişinău, a fost lansată săptămâna dedicată Zilei internaţionale a migranţilor, marcată la 18 decembrie. Astfel, până pe 19 decembrie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea în Moldova, va organiza o serie de activităţi tematice.

Potrivit unui comunicat de presă al OIM, se estimează că un sfert din populaţia aptă de muncă din Moldova este implicată în migraţia permanentă sau circulară ca urmare a sărăciei pe scară largă şi lipsei locurilor de muncă bine plătite. Emigrarea a produs efecte sociale negative asupra copiilor şi persoanelor în etate rămase în ţară, în special în zonele rurale. Peste 70% din lucrătorii emigranţi moldoveni care se întorc în ţară nu sunt ajutaţi de noile abilităţi obţinute la găsirea unui loc de muncă.

Moldova este, de asemenea, o ţară destinaţie pentru persoanele care necesita protecţie internaţională. Numărul de străini care îşi găsesc refugiul în Moldova a fost în creştere din 2012. La data de 31 iulie 2014, 287 de refugiaţi recunoscuţi şi beneficiari de protecţie umanitară precum şi 89 solicitanţi de azil îşi aveau reşedinţa în Republica Moldova.

La nivel global, 232 de milioane de oameni sunt migranţi internaţionali sau 3,2% din populaţia lumii, iar 740 milioane sunt migranţi interni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?