Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

SCANDAL la Bălţi. "A avut loc un atac raider şi pe noi nu ne-au informat"

11 dec. 2014,, 09:32   Societate
3218 0
Foto: publika.md
Scandal la Bălţi. Fântâna arteziană din centrul oraşului şi o parte din piaţa centrală care aparţineau municipalităţii au ajuns în proprietate privată. Conducerea oraşului spune că agentul economic a acaparat aceste bunuri fiind susţinut şi de unele instituţii ale statului.

Potrivit autorităţilor locale, printr-o decizie a Judecătoriei sectorului Botanica al capitalei, fântâna arteziană şi o parte din piaţa centrală au ajuns în proprietate privată.

''Prin deciza instanţei de judecată din Chişinău şi a Oficiului Cadastral ne-au luat bunurile. A avut loc un atac raider şi pe noi nici măcar nu ne-au informat despre aceste intenţii", a declarat primarul municipiului Bălţi, Vasili Panciuc.

Situaţia creată i-a nemulţumit şi pe locuitorii oraşului:

''Cum aşa să nu întrebe lumea, să nu întrebe primăria. Iată eu stau aici, dar nu stau pe pamântul municipiului".

''La moldoveni răbdarea e mare, dar a ajuns cuţitul la os. Eu sunt convinsă că moldovenii care trăiesc pe acest pâmânt ştiu să-şi apere pământul''.

Reprezentantul firmei care a intrat în posesia bunurilor spune că procedura a fost legală, iar fântâna arteziană a fost construită pentru a asigura funcţionarea sistemului de răcire a aerului din clădirea care îi aparţine.

''Conform documentaţiei de proiect acesta este un bun accesoriu al magazinului 'Unic'. Sunt acte vechi încă din 1968, unde se spune că atunci când a fost construit 'Unicul' a fost făcut şi havuzul special pentru a răci această clădire", a explicat Mihail Balaban, avocat.

De cealaltă parte responsabili din cadrul primăriei susţin că legislaţia interzice privatizarea acestor bunuri.

''Aceste bunuri potrivit legislaţiei în vigoare nu pot fi privatizate şi înstrăinate, toate acţiunile care au dus la înstrăinarea acestor bunuri le considerăm ilegale", a punctat juristul Primăriei din Bălţi, Vitalie Balan.

Potrivit autorităţilor locale terenurile care au trecut în proprietate privată sunt evaluate la aproximativ trei milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?