X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Guvernul a stins datoriile faţă de Fondul viei şi vinului

11 dec. 2014,, 09:45   Economie
2329 0
Foto: allmoldova.com
Guvernul a stins datoriile faţă de Fondul viei şi vinului şi în prezent Fondul este suplimentat atît din resursele vinificatorilor, cît şi din cele ale Guvernului. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de către directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), Petru Maleru.

El a spus că, "dacă anterior existau întrebări faţă de suplimentarea Fondului pe principiul de paritate, în prezent obiecţii nu există".

"Dacă vinificatorii suplimentează fondul din contul veniturilor din alcoolul vîndut, noi prevedem această sumă în fondul de subvenţionare. Ținînd cont de resursele vărsate de vinificatori, noi am alocat partea noastră, care a depăşit 13 milioane de lei. Apropo, deja de două luni statul nu are datorii", a spus Maleru.

Potrivit lui, "dacă cineva are dubii, Agenţia poate prezenta copia facturii".

Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Dumitru Munteanu, însă continuă să afirme că în contul Fondului nu au fost transferaţi bani din partea autorităţilor.

"Chiar am adresat scrisori Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerului Finanţelor şi AIPA cu rugămintea de a nu tergiversa plăţile", a spus el.

Anterior reprezentanţii companiilor de vinificaţie au acuzat Guvernul de eforturi insuficiente pentru dezvoltarea ramurii. Ei au spus că la crearea fondului se prevedea suplimentare în principiul de paritate, însă, în decurs de doi ani de existenţă a Fondului, Guvernul nu a alocat niciun leu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?