X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

MIEPO motivează lansarea de startup-uri care vor promova Moldova

9 dec. 2014,, 09:55   Societate
2427 0

Foto: miepo.md

În perioada 5-7 decembrie, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) a derulat a doua etapă a proiectului ”Generator”, care a avut loc după principiul unui hackathon de idei și produse IT cu aplicare practică în activitatea sectoarelor: textil, vitivinicol și de turism receptor.

La etapa de hackathon a proiectului ”Generator” au fost admise 12 echipe din circa 30 solicitante, care au lucrat pe parcursul a 48 de ore asupra ideii de startup, modelului de business și a prezentării finale. Echipele participante au fost asistate de mentorii proiectului cooptați pentru expertiza din domeniile IT, business, marketing și comunicare, dar și din industriile textilă, vitivinicolă și turism.

La finele hackathon-ului echipele au prezentat proiectele juriului care a decis promovarea a 10 startup-uri pentru etapa ulterioară a proiectului, în care echipele vor avea încă 2 săptămâni pentru finalizarea și prototipizarea ideilor. Juriul hackathon-ului a fost compus din: dl. A. Candu, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei; dl. V. Tarlev, Viceministru al MTIC; dna D. Școla, director MIEPO; dl. S. Mereuță, director tehnic DQteam; dl. S. Demcenco, director Ritlabs și dl. G. Railean, director Noction. Cele 10 echipe promovate au fost jurizate după criterii complexe, incluzând modelul de business, sustenabilitatea startup-ului, capacitățile și resursele echipei, impactul asupra industriilor vizate, ș.a.

Etapa finală a proiectului ”Generator” va avea loc în data de 22 decembrie, când vor fi selectate cele 4 proiecte câștigătoare, care vor beneficia de fonduri pentru lansare și vor fi incluse în platforma de conținut digital din cadrul prestației Moldovei la World Expo 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?