X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Ştefan Urîtu: Raportul financiar al PDM provoacă uimire

4 dec. 2014,, 08:30   Politică
9078 19
Foto: ksmm.ucoz.net
Raportul financiar final privind cheltuielile pentru campania electorală, prezentat de Partidul Democrat, provoacă uimire, consideră vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale Ştefan Urîtu.

Solicitat de "Infotag", el a spus că, "conform raportului, PDM a cheltuit pentru evenimente publice, inclusiv pentru scenă, reflectarea concertelor în presă şi onorariile interpreţilor, doar 1,096 milioane de lei, ceea ce este extrem de puţin".

"Reiese că dacă scena adusă din România l-a costat pe concurentul electoral 1 milion de lei, atunci pentru difuzare şi achitarea onorariilor invitaţilor s-au cheltuit mai puţin de 100 de mii de lei ($6,6 mii.), avînd în vedere că vorbim despre staruri străine şi difuzare în direct la televiziune în decurs de cîteva ore", a remarcat Urîtu.

În zilele de 26 şi 27 noiembrie, în centrul Chişinăului, Partidul Democrat a organizat două concerte, în cadrul cărora au evoluat interpreţi cu renume, ca Toto Cutugno (Italia), Chris Norman (Marea Britanie), Francesco Napoli (Italia), Filip Kirkorov, Nikolai Baskov, Maxim Galkin, Laima Vaikule şi Andrei Malahov (Rusia).

Deputatul din partea PDM Serghei Sîrbu a explicat cheltuielile atît de modeste prin faptul că partidul "a semnat un contract cu organizatorul concertului, prin care cel din urmă îşi asumă toate cheltuielile".

"PDM nu s-a ocupat de organizarea evenimentelor. Posibil, dacă forma raportului CEC ar fi fost mai reuşită, am fi argumentat cheltuielile, însă în cazul de faţă iese că nu am avut posibilitatea să argumentăm corespunzător cheltuielile", a spus el.

Secretarul CEC, Andrei Volentir, consideră că de clarificarea acestei situaţii trebuie să se ocupe organele de drept, iar comisia nu poartă răspundere pentru cele întîmplate.

"Nu sîntem organe de forţă şi nu avem dreptul de a aprecia juridic această situaţie. Concluziile noastre se bazează pe raportul prezentat de PDM şi în cazul în care nimeni nu a avut întrebări în acest sens, CEC a aprobat raportul", a spus secretarul CEC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?