Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

BERD va aloca Moldovei 52,5 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare

3 dec. 2014,, 15:45   Economie
3655 2
Foto: prospect.md
Moldova va obţine de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare un credit în valoare de 52,5 de milioane de euro pentru achiziţionarea noilor locomotive şi restructurarea infrastructurii feroviare, relatează NOI.md.

Acest fapt este prevăzut în Acordul de împrumut semnat de către Guvernul Moldovei şi Banca Europeană la 14 noiembrie 2014 la Chişinău, a cărei ratificare a fost aprobată de cabinetul de miniştri.

BERD va acorda creditul nominalizat în două tranşe. Prima tranşă, în valoare de 25 de milioane de euro, va fi canalizată în principal pentru achiziţionarea a 10 locomotive noi, iar cea de-a doua tranşă, în valoare de 27,5 de milioane de euro, va fi utilizată pentru restabilirea infrastructurii feroviare.

Banii sînt alocaţi pe un termen de 15 ani, cu o perioadă de graţie de 3 ani şi o rată a dobînzii de pînă la 2 la sută anual. Uniunea Europeană va finanţa achiziţia de locomotive prin intermediul unui grant de 5 milioane de euro, prin Fondul Investiţional pentru Vecinătate.

În total Moldova prevede să obţină de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul European de Investiţii şi Uniunea Europeană pentru realizarea proiectului de construcţie şi modernizare a infrastructurii feroviare şi achiziţia de locomotive şi vagoane 116,75 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?