X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

CEC intentioneaza sa ridice pragul electoral pentru PSRM pina la 11%

27 noi. 2014,, 13:27   Politică
8659 19
Foto: tv7.md
Comisia Electorală Centrală intenționează să satisfacă cererea Partidului Comuniștilor și să ridice pragul electoral pentru Partidul Socialiștilor din Moldova. Despre acesta redacției Actualități.md au raportat unele surse de încredere.

Este cunoscut faptul că ieri Comisia Electorală Centrală a luat în considerare acuzațiile făcute de Partidul Democrat a lui Vlad Plahotniuc către Partidului Socialiștilor invocînd că PSRM ar surse de finanțare nedeclarate. Acest lucru ar putea servi drept pretext pentru a exclude formațiunea din campania electorală.

Cu toate acestea, avînd în vedere faptul că ieri CEC a cerut excluderea partidului Renato Usatîi, s-a decis să amînarea problemei socialiștilor.

Comisia Electorală Centrală intenționează să se întoarcă la Partidul Socialiștilor astăzi. În special, Comisia va lua în considerare cererea Partidului Comuniștilor de a crește pragul electoral pentru PSRM. Anterior, președintele Vladimir Voronin a declarat că PSRM ar trebui exclus din cursa electorală, așa cum potrivit lui Voronin, PSRM ar fi un bloc electoral ascuns. "Lista candidaților Socialiștilor include persoane care sînt lideri ai altor partide.

Am solicitat ca Comisia Electorală Centrală să clarifice această situație dacă în cazul în care acești candidați sînt lideri de partid, atunci ei au intrat în cursa electorală cu formațiunile lor politice. În acest caz, este vorba despre bloc electoral, care include două sau mai multe partide", a declarat liderul comuniștilor.

Solidaritate cu poziția lui Voronin și-a exprimat ieri și președintele Partidului Liberal-Democrat, Vlad Filat, care după cum spune liderul PSRM Igor Dodon, că Filat la fel ca și Voronin, citește o șpargalcă scrisă de Plahotniuc.

Astfel, astăzi Comisia Electorală Centrală poate decide sau să fie exclus Partidul Socialiștilor din cursa electorală la cererea comună a guvernului și comuniștii, sau creșterea pragului electoral pentru PSRM la 11%.

Reamintim, de asemenea, că mai devreme Vladimir Voronin a recunoscut că decizia de majorare a pragului electoral de la 4% la 6% pentru partidele politice a fost făcută prentr-un acord dintre autorități și comuniști, pentru a împiedica trecerea socialiștilor în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?