X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Calitatea vieţii moldovenilor. Rezultatele obţinute pînă la finele anului 2014

25 noi. 2014,, 11:15   Societate
3030 1
Foto: baku.ws
Aprecierea calităţii vieţii populaţiei Moldovei, prezentată de autorii Raportului naţional al dezvoltării umane, denotă că decalajul dintre nivelul de trai la sate şi oraşe continuă să fie semnificativ, relatează NOI.md.

Aflîndu-se printre ţările cu un nivel mediu de dezvoltare a potenţialului uman, unii locuitori ai Moldovei continuă să sufere în urma lipsei accesului la condiţii locative de bază, apă potabilă sau din cauza calităţii proaste a serviciilor comunale etc.
După cum susţin autorii Raportului, nivelul de dezvoltare în ţară creşte în fiecare an, însă actualul ritm nu permite să se micşoreze decalajul dintre dezvoltarea satelor şi oraşelor.

Spre exemplu, cît de mult au avansat autorităţile la capitolul asigurării unui acces egal la sistemul de aprovizionare cu apă şi sistemul de canalizare? În oraşe această pondere constituie 50,1 la sută, pe cînd în localităţile rurale indicele în cauză constituie 1 la sută.

Locuitorii oraşelor sînt asiguraţi cu accesul la sistemul de aprovizionare cu apă practic la nivel de 70 la sută, iar în sate acest indice constituie 22,8 la sută, fără a mai vorbi despre calitatea apei, ţinînd cont de faptul că în rezultatul expertizei independente a Sanepidului în satul Băcioi, raioanele Cantemir şi Taraclia în apă au fost depistat amoniac şi metale grele.

Totuşi există şi veşti bune, spre exemplu nivelul sărăciei în ţară se reduce treptat, atingînd valoarea de circa 20 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?