Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Comuniștii au depus o sesizare la Curtea Constituțională

17 noi. 2014,, 15:00   Politică
3218 0
Foto : noi.md
Comuniștii au solicitat Curții Constituționale să se pronunțe pe marginea situației miniștrilor care au fost demiși prin moțiune de cenzură. Mai exact, aceștia vor să știe dacă membrii guvernului demişi pentru acte de corupţie pot candida la funcția de ministru, precum şi dacă aceştia au dreptul de a fi aleşi în calitate de deputați în viitorul parlament, informează NOI.md.

Autorii sesizării au făcut referire în special la cazul fostului premier Vlad Filat, precizînd că guvernul condus de acesta a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură. Moţiunea a vizat Guvernul in corpore, adică atît prim-ministrul de atunci, cît şi fiecare ministru în particular, susțin autorii sesizării. Actualmente, majoritatea dintre cei demiși se regăsesc pe listele concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, mai precizează PCRM.

Curtea Constituţională, în Hotărîrea din 22 aprilie, a stipulat că desemnarea în calitate de premier a unei persoane care a deţinut această funcţie şi a fost demisă prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este contrară principiilor statului de drept, fără a se expune în privinţa celorlalţi membri ai guvernului, se mai arată în sesizarea PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?