X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă se pronunţă pentru reducerea preţului la produse petroliere şi „Cartea Verde”

17 noi. 2014,, 11:00   Economie
4067 2
Foto: epoctomes.romania.org
Prim-ministrul Iurie Leancă se pronunţă pentru o reducere mai substanţială a preţurilor la produse petroliere în Moldova, precum şi pentru diminuarea preţului poliţei „Cartea Verde”, relatează NOI.md.

Şeful Guvernului a menţionat că micşorarea preţurilor la benzină şi motorină efectuată anterior în Moldova cu circa 50 de bani pentru un litru a fost una „cosmetică” şi nu reflectă toate tendinţele pe piaţa mondială a produselor petroliere. Potrivit lui Iurie Leancă, analiza efectuată denotă faptul că reducerea preţurilor la combustibil în Moldova trebuie să fie mai palpabilă.

Prim-ministrul a mai menţionat că în Moldova trebuie să fie mai ieftină cel puţin „Cartea Verde” pentru 15 zile, utilizată de majoritatea cetăţenilor moldoveni care călătoresc în străinătate.

Iurie Leancă a reamintit că anterior Comisia Naţională a Pieţei Financiare a adoptat decizii orientate spre diminuarea preţului poliţei „Cartea Verde”, însă ulterior ele au fost contestate în instanţa de judecată şi anulate prin hotărîrea acesteia.

Premierul a chemat să se revină la această iniţiativă pentru a micşora preţul poliţei „Cartea Verde”, specificînd că cetățenii Moldovei nu trebuie să achite un preţ majorat neîntemeiat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?