X 
Cutremure stiri: 506

"Moldova Apa-Canal" răspunde la acuzaţiile lui Petkov

15 noi. 2014,, 11:10   Societate
7351 14
Foto: noi.md
Reprezentanţii Direcţiei Executive a Asociaţiei „Moldova Apă-Canal” au respins acuzaţiile deputatului comunist Alexandru Petkov, precum că instituţia ar fura consumatorii, prin majorarea nejustificată a tarifelor la apă.

Conducerea asociaţiei afirmă că deputatul induce în eroare opinia publică prin aceste acuzaţii, iar propunerea de a anula Legea privind serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare este nefondată. Potrivit asociaţiei, asupra legii respective s-a lucrat patru ani, iar la elaborarea proiectului s-a ţinut cont de toate obiecţiile societăţii civile, contrar afirmaţiilor deputatului, care a menţionat că documentul a fost promovat de un grup de membri ai PDM şi PLDM.

„Intenţia domnului Petkov de a abroga legea este farsă politică, care presupune acumularea de puncte în campania electorală”, mai precizează Asociaţia.

Compania a respins şi acuzaţiile referitoare la presupusele majorări de tarife la apă, în contextul introducerii taxelor suplimentare. Conform legii, plăţile suplimentare se referă la diferenţa dintre volumul de apă înregistrat de contorul comun de la bloc şi contoarele individuale. În acest sens, precizează Asociaţia, majorarea sau mişcorarea plăţilor pentru aceste volume de apă nu depinde de operator, ci de gestionarul fondului locativ şi fiecare locatar în parte. Pierderile de apă care au loc din cauza scurgerilor stradale nu vor fi incluse în facturi, asigură conducerea Asociaţiei.

Potrivit „Moldova Apă-canal”, la ora actuală cele mai multe nemulţumiri ale consumatorilor sînt legate de facturile la apă caldă şi nu de cele pentru apa potabilă. Instituţia informează consumatorii care au primit facturi pentru achitarea apei calde, cu includerea suplimentară a cotei-părţi din diferenţa de volum, că legea contestată de deputatul comunist nu se referă la apa caldă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав