X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

„Gazprom” a propus Moldovei cooperare avantajoasă

12 noi. 2014,, 14:15   Economie
25165 9
Foto: mimojem.ru
„Gazprom” a propus Moldovei să dezvolte cooperarea reciproc avantajoasă în baza proiectelor din domeniul combustibilului gazos folosit drept carburant pentru vehicule, relatează NOI.md.

După cum se menţionează în comunicatul holdingului rus de gaze, perspectivele dezvoltării durabile a cooperării moldo-ruse în sfera gazelor, inclusiv în proiectele în domeniul combustibilului gazos folosit pentru vehicule au fost discutate la Chişinău în cadrul unei întrevederi a vicepreşedintelui administraţiei SAD „Gazprom” Alexandr Medvedev cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Adrian Candu, la finele căreia „Gazprom” şi „Moldovagaz” au semnat amendamentele la actualele contracte de furnizare şi tranzit de gaze, al căror termen de valabilitate a fost prelungit pînă la sfîrşitul anului 2015.

Alexandr Medvedev a menţionat perspectivele promiţătoare în utilizarea gazelor naturale în calitate de combustibil pentru vehicule, specificînd că „Gazprom” are programe de dezvoltare a acestui tip de business în Rusia şi străinătate şi potenţialul acestei afaceri este enorm. Vicepreşedintele administraţiei SAD „Gazprom” a spus că, potrivit celor mai conservatoare estimări, consumul suplimentar de gaze în Europa folosite sub formă de carburant pentru vehicule pe parcursul viitorilor 5 ani ar putea ajunge pînă la 50 de miliarde de metri cubi. El a adăugat că experienţa acumulată de holdingul rus de gaze în Europa în realizarea proiectelor de probă demonstrează rentabilitatea lor economică şi ecologică.

De menţionat că extinderea ariei de utilizare a gazelor naturale în calitate de carburanţi pentru vehicule este una dintre direcţiile strategice ale activităţii SAD „Gazprom”. În acest scop a fost creată compania specializată „Gazprom motornoe toplivo”, care este singurul operator de dezvoltare a pieţei combustibilului gazos pentru vehicule în Rusia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?