Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Savanții au demonstrat teorema lui Godel, potrivit căreia Dumnezeu există

1 noi. 2014,, 13:30   Externe
10553 7
Foto: unnatural.ru
Doi cercetători au reuşit să rezolve o teoremă care spunea că Dumnezeu există. În anul 1940, un matematician excentric, Kurt Godel, din dorinţa de a-l defini pe Dumnezeu într-o formă materială, a elaborat o formulă matematică prin care confirmă existenţa sa. Formula matematică este foarte complexă, pornind de la argumentul Sfîntului Anselm, care l-a definit pe Dumnezeu ca fiind cel mai impunător lucru din Univers. Nicio fiinţă mai puternică nu putea fi imaginata de mintea umană. Prin urmare, dacă Dumnezeu nu există, atunci trebuie să ne gîndim la o fiinţă şi mai puternică decît el şi care, evident, există. Cum nu a fost posibil, prin definiţie, a imagina un lucru mă impozant decît cel mai impunător lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie să existe.

Cercetătorii Christoph Benzmuller şi Bruno Woltzenlogel au folosit un MacBook şi au demonstrat că argumentele lui Godel erau corecte, cel puţin la nivel matematic. Ei s-au folosit de un computer pentru a demonstra o teoremă şi s-au bazat pe asta pentru lucrarea lor ştiinţifică.

Benzmuller explică faptul că el nu a vrut să demonstreze existenţa lui Dumnezeu, ci să arate că un calculator poate să rezolve teoria lui Godel. "E un lucru mic. Avem şase axiome într-o mică teoremă. Poate sînt şi lucruri care folosesc aceeaşi logică. Putem să dezvoltăm computere care să verifice fiecare pas şi să vadă dacă avem dreptate?", a mai spus cercetătorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?