X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Producătorii agricoli din nord s-au adresat Guvernului pentru ajutor împotriva îngheţurilor

27 oct. 2014,, 15:00   Economie
3168 2
Foto: protv.md
Asociaţia producătorilor agricoli din raioanele de nord NORD FRUCT s-a adresat Guvernului şi altor asociaţii agricole cu propunerea de a desfăşura o întrevedere comună pentru a discuta consecinţele îngheţurilor din ţară.

Reprezentanţii NORD FRUCT au relatat agenţiei "Infotag" că în weekendul trecut "temperatura aerului în nordul republicii a scăzut până la -8 grace Celsius, ceea ce a dus la stricarea recoltei rămase în livezi".

"Recolta nu mai este bună pentru realizare şi poate fi dată doar pentru prelucrare la fabricile de conserve. Ceea ce se întâmplă acum în nordul Moldovei este un dezastru şi necesită implicarea de urgenţă a Guvernului", au spus reprezentanţii asociaţiei.

Solicitat de corespondentul pentru a comenta situaţia viceminsitrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vlad Loghin, a spus că nu vede obstacole pentru desfăşurarea întrevederii.

"Nu m-am familiarizat pe deplin cu informaţia apărută, însă pot spune că ministerul este gata să se întrunească cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri şi să discute acest subiect. În prezent purtăm negocieri cu Banca Mondială, care a promis să sprijine ramura agricolă şi cine ştie, poate aceasta va accelera rezolvarea problemei apărute", a spus viceministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?