X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Socialiştii solicită implicarea OSCE în procesul electoral din Moldova pentru a preveni falsificarea alegerilor (FOTO,VIDEO)

23 oct. 2014,, 15:30   Politică
4632 4
Foto: noi.md
Astăzi, socialiştii au continuat acţiunile de protest împotriva guvernării, care încalcă flagrant drepturile constituţionale ale cetăţenilor cu privire la libertatea de exprimare şi participare la alegeri. Socialiştii îşi exprimă dezacordul categoric cu faptul că, în ajun, Guvernul nu doar a ignorat să mărească numărul de secţii de votare pentru cei 700 mii de cetăţeni ai Moldovei, aflaţi în Rusia, ci a mai şi redus numărul acestora pînă la cinci.

În acest mod, la fiecare secţie de votare, deschisă în Rusia, revin aproximativ 140 mii de cetăţeni ai RM, în timp ce capacitatea de trecere a fiecărei secţii este de cel mult 3 mii de cetăţeni în ziua scrutinului parlamentar.

După protestul de ieri din faţa sediului Guvernului, în rezultatul căruia Premierului i-a fost remisă o petiţie prin care se cere remedierea situaţiei pînă la 10 noiembrie, astăzi socialiştii au protestat în faţa sediului Misiunii OSCE şi au transmis şefului Misiunii OSCE în Moldova, dlui Michael Scanlan o adresare.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?