X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Efrim va fi verificat de autorități

8 oct. 2014,, 16:30   Societate
4433 0
Foto: noi.md
Activitatea ministrului Justiției, Oleg Efrim, va fi verificată sub aspectul conflictului de interese. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Națională de Integritate, după ce la instituție a parvenit o sesizare pe numele lui Efrim, informează NOI.md.

Membrii CNI vor examina o dispoziție a lui Efrim, prin care acesta a refuzat înregistrarea modificărilor la statutul și programul politic al Partidului Popular Republican, preluat de Renato Usatîi. Potrivit petiționarului, Oleg Efrim ar fi avut un interes personal în adoptarea acestei hotărîri, pe care ar fi adoptat-o din postura de membru de partid.

Totodată, în cadrul verificării prealabile s-a stabilit că ministrul nu ar fi declarat automobilul deținut de soția sa. Din acest considerent, CNI urmează să verifice și declarația de avere a lui Oleg Efrim.

Precizăm că scandalul dintre Ministerul Justiției și omul de afaceri Renato Usatîi a început după ce conducerea instituției a refuzat să înregistreze modificările operate în statutul, denumirea și componența Partidului Popular Republican, preluat de Usatîi și redenumit în „Partidul Nostru”. Reprezentanții Ministerului și-au motivat atunci decizia prin faptul că nu a fost respectată procedura de convocare a congresului partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?