Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Criza din Ucraina ar putea lăsa Europa fără independență politică

5 oct. 2014,, 00:30   Externe
5331 2
Foto: ruvr.ru
Criza din Ucraina ar putea duce la pierderea totală de către Europa a independenței sale politice externe în avantajul intereselor SUA, a declarat președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâșkin, în timpul discursului susținut vineri la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Geneva, informează RIA Novosti.

'Evidente sunt nu doar pierderile mari reciproce (cauzate de sancțiunile dintre UE și Rusia), ci și divergențele care se fac simțite între membrii UE, care resimt diferit aceste restricții. Însă, cel mai periculos este că se observă o alunecare totală spre renunțarea la independența politică externă a Europei. Se pare că SUA nu consideră UE un subiect politic care poate acționa independent', a subliniat Narâșkin.

Potrivit președintelui Dumei de Stat, la ora actuală criza din Ucraina a dus la o modificare totală a politicii de integrare a UE, iar sprijinul acordat actualei puteri de la Kiev pune sub semnul amenințării cuceririle umanitare ale Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?