X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Ungaria: Vom prieteni cu Moldova prin schimb de experiență (VIDEO)

26 sep. 2014,, 16:30   Societate
3976 0
Foto: noi.md
„Experiența Ungariei în procesul de integrare în UE și zona de liber schimb nu doar că trezește interesul Moldovei, ci este și vital, pentru a putea parcurge această cale cît mai rapid, cu succes și pierderi minimale”, a declarat jurnaliștilor viceministrul Economiei Octavian Calmîc, informează NOI.md.

Republica Moldova și Ungaria au semnat astăzi un șir de acorduri de cooperare în domeniile turismului, industriei farmaceutice și producției utilajului medical, precum și în alte domenii ale economiei. Din partea Moldovei documentele au fost semnate de viceministrul Economiei Octavian Calmîc, iar din partea Ungariei de către ministrul Economiei Naționale, Adam Ruszinko, și viceministrul Afacerilor Externe, Lazlo Szabo. De asemenea, părțile au semnat protocolul de constituire a comisiei mixte pentru cooperare economică.

„Ungaria este dispusă să ne ofere asistență în dezvoltarea businessului mic și mijlociu, transportului, în sfera energetică și atragerea investițiilor. Dar cel mai important suport constă în armonizarea legislației naționale cu standardele europene”, a subliniat Calmîc.

Potrivit oficialului, o atenție deosebită trebuie acordată dezvoltării serioase a industriei farmaceutice. Acest domeniu este de perspectivă pentru Moldova, avînd în vedere că nu necesită mari resurse naturale și de alt gen, dar are o valoare adăugată înaltă.
„Avem o oarecare experiență în acest domeniu, însă destul de mică, de aceea, experiența Ungariei în calitate de lider european în producția medicamentelor este de neprețuit. Trebuie să preluăm această experiență și să producem medicamente cu efect curativ maximal, iar preparatele noastre să fie solicitate nu doar pe piața internă, dar și peste hotare”, a subliniat Calmîc.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?