X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Moldova și Rusia vor prelungi actualele contracte privind gazele naturale

26 sep. 2014,, 12:45   Economie
4031 0
Foto: moldovagaz.md
Republica Moldova și Federația Rusă au convenit să prelungească cu un an actualele contracte cu privire la livrarea gazelor naturale rusești în Moldova și tranzitul spre statele din Balcani, care expiră la 31 decembrie 2014. Informația a fost comunicată jurnaliștilor de vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, după întrevederea avută la Moscova cu ministrul Energeticii al Rusiei, Alexandr Novak, informează NOI.md.

Anterior premierul Iurie Leancă a menționat că în cazul în care Chișinăul și Moscova nu vor conveni în toamna aceasta asupra semnării unui nou contract pe termen lung de livrare a gazelor naturale, va fi continuată practica anilor precedenți, cînd părțile prelungeau contractele pe un an.

De menționat că Moldova și Rusia nu reușesc să semneze noi contracte privind livrarea și tranzitarea gazelor naturale din anul 2012. De fiecare dată contractele respective au fost prelungite cu un an. Moldova nu a reușit să semneze cu Rusia un nou contract pe termen lung din cauza nesoluționării unor probleme importante legate de garantarea păstrării investițiilor rusești după ce Moldova își va onora obligațiunile privind implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Comunității Energetice Europene, precum și soluționarea problemei datoriei enorme pentru gazele naturale consumate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?