Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ambasadorul SUA la Kiev: Nu există motive pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei

26 sep. 2014,, 02:17   Externe
4524 2
Foto: evromaidan2014.com
Nu există deocamdată motive pentru ca Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite ale Americi (SUA) să-și anuleze sancțiunile împotriva Rusiei, este de părere ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt. Dimpotrivă, în opinia diplomatului american, este necesar ca presiunile asupra Rusiei să fie amplificate, informează Unian.ua.

Două condiții substanțiale ale planului de pace al lui Petro Poroșenko (președintele Ucrainei) prevăd, în primul rînd, retragerea tuturor forțelor armate ruse, tuturor armelor, tancurilor, rachetelor rusești care se află pe teritoriul ucrainean și, în al doilea rînd, restabilirea controlului ucrainean asupra frontierei sale internaționale cu Rusia. Dacă planul de pace va fi unul de succes, dacă va fi implementat, atunci nu va exista un conflict înghețat", a spus Geoffrey R. Pyatt într-un interviu acordat publicației ucrainene Deni.

Întrebat dacă este posibil ca UE să-și revizuiască sancțiunile la adresa Rusiei, Pyatt a răspuns că "Europa va lua propriile decizii", dar că, din discuțiile pe care le-a avut cu interlocutori europeni, aceștia "înțeleg și se declară de acord cu condițiile" explicate de el. "Este vorba despre o îndeplinire în totalitate a planului de pace și de un revers complet la agresiunea rusă și la intervenția în estul Ucrainei", a subliniat Geoffrey R. Pyatt.

Referitor la modalitățile de a verifica dacă Rusia a îndeplinit condițiile planului de pace, diplomatul american este de părere că cel mai bine poate face acest lucru Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Totodată, ambasadorul american a subliniat că, la ora actuală, "din punctul de vedere al SUA, nu există nicio îndoială că intervenția rusă continuă, după cum continuă și prezența de combatanți ruși, iar frontiera nu este repusă sub controlul Ucrainei".

"Condițiile nu au fost îndeplinite. Sîntem fermi în declarațiile noastre, trebuie să rămînem fermi și în sancțiunile introduse de noi", a subliniat Geoffrey R. Pyatt.

În ceea ce privește sancțiunile pe care SUA le-au inițiat ca replică la intervenția rusă anterioară în Crimeea, "acestea constituie un subiect separat" și "trebuie să fie menținute o perioadă atît de îndelungată cît se menține problema intervenției, a ocupației și anexării Crimeii".

SUA și UE au inițiat o serie de sancțiuni care au afectat interesele politicienilor și oamenilor de afaceri ruși, precum și mai multe companii din Federația Rusă. SUA și țările UE intenționează să anuleze sancțiunile doar în cazul în care Rusia își va retrage definitiv trupele de pe teritoriul Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?