X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

EXIT POLL REFERENDUM SCOŢIA: Rezultate surpriză după primele sondaje

19 sep. 2014,, 02:15   Externe
8786 12
Foto: telegraph.co.uk
REFERENDUM INDEPENDENŢĂ SCOŢIA. Conform primelor exit poll-uri, prezentate de The Guardian, 53% dintre scoţieni au votat pentru menţinerea Scoţiei în marea Britanie şi 47 % pentru indepenedenţă.

remea ar putea determina întîrzieri în anunţarea rezultatelor referendumului pe tema indepedenţei care are loc joi în Scoţia, deoarece există zone izolate de unde buletinele vor fi aduse cu elicoptere sau ambarcaţiuni, relatează BBC News Online.

Scoţia are zone izolate, astfel încît vremea şi factorul geografic pot juca un rol important în calcularea rezultatelor referendumului.

Buletinele de vot din insulele Argyll şi Bute, unde o treime din populaţie trăieşte în sate care au mai mult de 1.000 de locuitori, vor fi aduse cu elicopterele la centrul din Lochgilphead, unde se vor număra voturile. Alte zone se bazează pe transportul urnelor cu bărcile.

Dar vremea nefavorabilă ar putea întîrzia primirea buletinelor de vot pentru numărătoare şi, prin urmare, ar putea întîrzia rezultatele finale.

Şi rata de participare ar putea influenţa numărătoarea voturilor. Peste 4,2 milioane de persoane s-au înregistrat pentru a vota în cadrul acestui referendum, acesta fiind cel mai numeros electorat înregistrat vreodată în Scoţia.

Ofiţerii care vor număra voturile au pus în funcţiune măsuri speciale pentru a reduce cozile de aşteptare de la cele 5.579 de secţii de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?