X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ambasadorul Ucrainei: Kiev nu va ataca niciodată Transnistria

13 sep. 2014,, 11:00   Societate
3814 2
Foto: noi.md
Ucraina nu va ataca niciodată Transnistria, iar Kievul nu a impus nici un fel de blocadă regiunii transnistrene.Declaraţiile au fost făcute de ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, în cadrul emisiunii Fabrika, transmite NOI.md.

"Ucraina nu a atacat şi nu va ataca niciodată teritoriul Transnistriei. Nu avem niciun fel de motive să ne ocupăm cu astfel de acțiuni pentru că regiunea transnistreană este parte a Republicii Moldova. Controlul mai intens la frontiera dintre Ucraina și Transnistria se face doar pentru a asigura securitatea și pentru a nu le permite teroriștilor să pătrundă pe teritoriul ucrainean. Nu putem vorbi despre o blocadă a Ucrainei impusă regiunii transnistrene, chiar dacă se fac anumite declarații. Astfel de mesaje nu sînt altceva decît propaganda.

Totodată, el a declarat că situația din Ucraina amintește de conflictul din Transnistria din 1992.

„Insurgenţii care luptă în Donbas fac parte din organizații teroriste. Kievul nu se va așeza la masa de negocieri cu ei. Apelul de pace al lui Putin demonstrează, de fapt, că Rusia a(re o anumită influență asupra teroriștilor. Ei sînt marionete în mîna ruşilor. Acest lucru ne amintește de situația din Transnistria.

În 1992, care s-a transformat într-un conflict înghețat. Noi nu dorim ca această situație să se repete”, a declarant diplomatul.

Invitatul emisiunii a menționat că deși Ucraina și Rusia au convenit asupra unui armistițiu, nu putem vorbi despre pace la nivel regional pe teritoriul Ucrainei. „Armata rusă nu a fost scoasă de pe teritoriul Ucrainei. Declarațiile autorităților rusești vorbesc despre faptul că Federația Rusă nu participă la conflict, însă Rusia participă la acțiunile militare ce au loc în prezent”, a precizat Pirojkov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?