X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

În satul Ţînţăreni, raionul Teleneşti, a apărut un drum modern (FOTO)

13 sep. 2014,, 09:30   Societate
7070 0
Foto: gov.md
În satul Ţînţăreni, raionul Teleneşti, a fost a avut loc ceremonia de inaugurare a segmentului de drum care duce la liceul din sat. În cursul lucrărilor a fost reparată o secţiune de drum, trotuarele şi a fost asfaltată curtea liceului, comunică NOI.md, cu referire la serviciul de presă al guvernului.

Astfel, a fost construit un trotuar de aproximativ 1800 de metri între satele Ţînţăreni şi Codrul Nou, pentru deplasarea în siguranţă a celor 49 de elevi din Codrul Nou care învaţă în Ţînţăreni.

Prim ministrul Iurie Leancă a menţionat, că în acest an, pe lângă reabilitarea autostrăzilor şi drumurilor naţionale ce leagă localităţile, guvernul a decis să acorde o atenţie deosebită drumurilor în interiorul localităţilor din ţară. Numai în 2014, pentru reparaţia drumurilor locale în 700 de localităţi au fost alocate 400 de milioane de lei.

Lucrările de construcţie în Ţînţăreni, fac parte din proiectul de restabilire a traseului Sărăteni – Soroca. Construcţia obiectelor de infrastructură socială a fost efectuată în toate cele 14 localităţi adiacente la traseul Sărăteni–Soroca, pentru a îmbunătăţi căile de acces a localnicilor la şcoli, grădiniţe de copii, centre de sănătate, biblioteci, parcări, etc. Lungimea totală a drumurilor locale reparate în cadrul programului «Compact» constituie 14 km, pentru care s-au cheltuit aproximativ şase milioane de dolari SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?