Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Leancă vrea reguli mai stricte pentru companiile miniere

10 sep. 2014,, 17:36   Politică
4617 1
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă propune instituirea unor reguli mai strice de eliberare a licențelor pentru companiile miniere. Propunerea a fost înaintată după ce anterior șeful executivului a constatat că mai multe drumuri locale și naționale sînt deteriorate în urma activității carierelor.

Potrivit premierului, situația în domeniu trebuie monitorizată îndeaproape, iar avizul pentru funcționarea carierelor trebuie eliberat de Ministerul Transporturilor, și nu de Camera de Licențiere, cum este în prezent. Totodată, în opinia lui Leancă, companiile respective ar trebui să achite anumite taxe la bugetul local.

„Peste două săptămîni să avem un astfel de amendament și după asta să rugăm colegii să-l voteze în mod prioritar. Nu se respectă niciun fel de norme de activitate. Contribuții la nivel local nu există și bănuiesc că nici la bugetul național nu vin banii. Ei să facă business, e firesc să obțină profit, numai să nu uite de comunitatea locală, de infrastructură și de contribuțiile la bugetul local”, a spus Leancă.

La finele lunii august, premierul a cerut ministrului Mediului să prezinte un raport pe marginea situaţiei din domeniul extragerii substanţelor minerale utile. Asta după ce în urma unei vizite în staul Puhăceni, raionul Anenii Noi, locatarii i s-au plîns de faptul că drumul reabilitat recent se află într-o stare deplorabilă, din cauza camioanelor de mare tonaj care circulă în zonă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?