X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ghimpu: Rusia așteaptă momentul „să ne înghită” (VIDEO)

5 sep. 2014,, 13:02   Politică
4057 11
Foto: noi.md
Partidul Liberal propune dislocarea permanentă pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare NATO, în contextul amenințărilor externe la adresa țării. Un demers în acest sens va fi transmis de liberali președintelui Nicolae Timofti, dar și Parlamentului. Totodată, conducerea formațiunii va înainta un proiect legislativ privind aderarea Moldovei la NATO, a anunțat liderul PL, Mihai Ghimpu, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Reprezentanții PL urmează să pregătească o serie de hotărîri ce prevăd modificarea Strategiei securităţii naţionale a țării, dar și a Constituției, în vederea excluderii statutului de neutralitate. Totodată, liberalii vor pregăti o solicitare către ONU, prin care îi vor cere să adopte o rezoluție privind retragerea trupelor militare ruse din stînga Nistrului. Proiectele propuse de liberali urmează a fi prezentate mai întîi Parlamentului.

„Calculul Rusiei este de a înghiți Ucraina, iar pe ceilalți – la desert. Noi, fiind un stat mic cu trei milioane de locuitori, cu roșii și morcov ca economie, putem rezista în cazul în care Putin merge mai departe? Sigur că nu. PL consideră că a venit timpul să ne gîndim la securitatea cetățenilor, la păstrarea independenței și continuitatea cursului european, care poate avea loc doar dacă nu ne vom trezi peste noapte cu tancuri rusești în PMAN”, a menționat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, fracțiunea liberală va propune Parlamentului, la prima ședință din sesiunea curentă, dislocarea permanentă a trupelor NATO pe teritoriul republicii.

„Astăzi doar NATO este organizația care poate garanta pace și securitate cetățenilor independenți ai fostelor republici sovietice. Federația Rusă nu poate fi un partener strategic pentru Moldova, ci doar așteaptă momentul să ne înghită din nou”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?