X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

NATO va acorda un ajutor de 15 milioane de euro Ucrainei (Rasmussen)

5 sep. 2014,, 11:41   Externe
2503 4
Foto: agerpres.ro
Organizația Tratatului Atlanticului de Nord va acorda un ajutor de aproximativ 15 milioane de euro Ucrainei, a anunțat joi secretarul general al Alianței, Anders Fogh Rasmussen, în finalul reuniunii Comisiei Ucraina-NATO la nivel de șefi de stat și de guvern la Newport, în țara Țara Galilor (Regatul Unit), informează Ria Novosti.

'Aliații vor acorda Ucrainei un ajutor de circa 15 milioane de euro', a indicat Rasmussen, într-o conferință de presă, specificînd că blocul nord-atlantic va ajuta Kievul să-și întărească securitatea în domeniile cibernetic, logistic, comandă, control, comunicații și reabilitarea soldaților răniți în lupte.

Prezent la summitul NATO de la Newport, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, la rîndul său, că țările membre NATO sunt pregătite să ofere un sprijin suplimentar țării sale și i-au propus cooperare în domeniul militar.

'Țările membre NATO ne-au oferit un nou ajutor pe o bază bilaterală, care se va traduce în crearea de fonduri speciale, și s-a discutat cooperarea militară', a indicat Poroșenko, într-o conferință de presă.

Președintele ucrainean a ținut să precizeze în acest context că este vorba de o cooperare între Ucraina și țările membre ale Alianței.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a declarat anterior la Newport că NATO nu dispune de material de război și nu intenționează să intervină în deciziile țărilor membre în ceea ce privește acordarea de ajutor militar Ucrainei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?