X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Festivalul „Maria Bieșu” se va deschide cu faimoasa operă „Traviata”

5 sep. 2014,, 11:15   Showbiz
4489 0
Foto: conservatory.ru
Astăzi, 5 septembrie, demarează ediția a XXII-a a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” – unul dintre cele mai importante evenimente culturale a anului, cu participarea unor soliști de renume mondial și a trupei Teatrului Național de Operă și Balet, informează NOI.md.

Festivalul va fi deschis cu celebra operă „Traviata” de Giuseppe Verdi. Principalele roluri vor fi interpretate de Mariana Bulicanu și artistul emerit al Republicii Moldova, Igor Țurcan. În operă vor mai juca renumiți artiști de la Opera Națională Vladimir Dragoș, Valeriu Cojocaru, Vladimir Zaclicovschi, sub conducerea regizorului român Mircea Holiartoc.

Programul ediției din acest an a festivalului, care va avea loc în perioada 5-14 septembrie 2014, include asemenea capodopere ale lumii, cum ar fi "Bal mascat" de Giuseppe Verdi, "Lacul lebedelor" și "Dama de pică" de Ceaikovski, "Giselle" de Adolphe Adan, "Turandot" de Giacomo Puccini, precum și "Don Quijote" de Ludwig Minkus.

Festivalul anual „Maria Bieșu” a devenit unul dintre principalele simboluri ale culturii Republicii Moldova, iar Chișinăul – capitala care reunește pe aceeași scenă artiști străini și autohtoni de renume mondial.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?