Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SUA vor oferi asistență suplimentară Moldovei pentru realizarea proiectelor de investiții în regiuni

4 sep. 2014,, 14:00   Economie
3270 5
Foto: articlemostwanted.com
Statele Unite ale Americii vor aloca Moldovei asistență financiară suplimentară cu titlu gratuit, în valoare de 3 milioane de dolari SUA, pentru a sprijini autoritățile locale și în scopul realizării diverselor proiecte în regiuni, pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor. Acest lucru este prevăzut în amendamentele la Acordul interguvernamental moldo-american de sprijin al autorităților locale, din 17 septembrie 2010, pe care părțile intenționează să-l semneze, informează NOI.md.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat începerea negocierilor cu SUA pe marginea semnării anexei respective la acordul sus-menționat. Se preconizează ca resursele financiare alocate de SUA să fie utilizate pentru finanțarea proiectelor de investiții în regiunile Moldovei, implementarea proiectelor locale în scopul îmbunătățirii oferirii serviciilor la nivel municipal, pentru îmbunătățirea calităţii acestora, inclusiv a cantităţii lor, pentru a îmbunătăți gestiunea financiară, a spori eficiența energetică la nivel municipal. Volumul total al ajutorului american corespunzător după majorarea acestuia va constitui 15,07 milioane de dolari.

Anterior, a fost comunicat că după semnarea amendamentelor la alte acorduri moldo-americane este planificat ca ajutorul SUA pentru creșterea economică a Moldovei să fie majorat cu aproximativ 3,5 milioane de dolari SUA, iar volumul total al acestuia să ajungă la 36,2 milioane de dolari SUA. Finanțarea SUA în sprijinul realizării Programului consolidării instituțiilor juridice de stat va fi majorată cu 342,5 mii de dolari SUA, iar volumul total al acestui ajutor cu titlu gratuit va ajunge la 7,8 milioane de dolari SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?