X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PCRM: Democrații pregătesc falsificarea alegerilor

4 sep. 2014,, 11:27   Politică
5240 10
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Comuniștilor acuză Partidul Democrat de tentativă de falsificare a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Acuzația a fost făcută publică de stafful republican al PCRM, după ce anterior democrații au anunțat că vor organiza alegeri directe pentru desemnarea candidaților pentru scrutinul parlamentar, informează NOI.md.

Comuniștii afirmă, într-o notă informativă, că prin organizarea alegerilor primare, PD ar încerca să cumpere voturi de la alegători, iar ulterior să falsifice alegerile. Reprezentanții formațiunii mai susțin că în ultimii cinci ani, „PD și-a demonstrat inventivitatea în activitatea politică într-o singură direcţie – corupţia politică”.

„Intenţia democraţilor este simplă: crearea unor liste ale potenţialilor alegători ai PD, plata pentru semnătură a cîte 200-300 de lei şi promisiunea de a plăti dublu în cazul în care aceştia vor vota pentru democraţi în scrutinul parlamentar din 30 noiembrie. «Noutatea» respectivă se încadrează perfect în spiritul în care activează Partidul Democrat, care niciodată nu şi-a ascuns instrumentele electorale de bază – cumpărarea voturilor, utilizarea resurselor administrative şi falsificarea rezultatului alegerilor”, se arată în declarația PCRM.

Liderul PD, Marian Lupu, a anunțat ieri că formarea listei electorale a formațiunii, pentru alegerile parlamentare din noiembrie, va fi efectuată prin votul direct al alegătorilor. Scrutinul urmează a fi organizat pe 28 septembrie și se va desfășura la sediile PD din toate raioanele țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?