X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Guvernul Japoniei ajută micul business din Moldova să înnoiască utilajul de producție

1 sep. 2014,, 17:08   Economie
4225 1
Foto: noi.md
Ministerul Economiei a început acceptarea cererilor de la reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) pentru acordarea finanţării pentru modernizarea utilajului de producție.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Economiei, resurse pentru aceste scopuri sînt prevăzute de Programul de susţinere şi dezvoltare a micului business, finanţat de Guvernul Japoniei.

În cadrul tranşelor I-IV a grantului, acordat de Guvernul Japoniei pentru susţinerea şi dezvoltarea ÎMM-urilor, au fost alocați 12 milioane de lei.

Prin intermediul programului, antreprenorii pot procura utilaj în leasing, pe un termen de un an, fără gaj şi fără comision. De asemenea, la achiziţionarea utilajului antreprenorii sînt scutiţi de TVA şi taxe pentru procedurile vamale.

Beneficiarul urmează să achite în calitate de primă tranşă 25% din costul total. Dacă în termenii stabili el nu va achita 60% din costul utilajului, restul poate fi achitat din costul grantului.

Cererile sînt examinate dacă costul utilajului variază între 500 de mii şi 1 milion de lei.

Achiziţiile în cadrul programului sînt efectuate de compania britanică Crown Agents, care dispune de autorizaţia corespunzătoare şi acţionează în numele Guvernului Republicii Moldova.

Documentele se acceptă pînă pe 19 septembrie. Detalii pe www.jnpga.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?