X 
Cutremure stiri: 506

Bilanțul victimelor din luptele din Ucraina s-a dublat într-o lună (ONU)

28 aug. 2014,, 09:34   Externe
4416 3
Foto : agerpres.ro
Luptele între armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut cel puțin 2.249 de morți - civili și militari - de la mijlocul lunii aprilie, dintre care 1.200 în ultima lună, se arată într-un raport ONU, informează joi AFP.

Raportul, realizat de o misiune de observare aparținînd de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, este cel de-al cincilea cu privire la situația din Ucraina de la începutul crizei. Raportul face un bilanț pentru perioada 16 iulie—17 august, în timpul căreia au fost contabilizați 6033 de răniți. Documentul urmează să fie analizat săptămîna viitoare de Consiliul de Securitate al ONU.

'Bilanțul total s-a dublat de la ultimul raport publicat în urmă cu o lună', a subliniat Înaltul Comisariat.

Cu toate acestea, a precizat organismul ONU, este vorba despre o estimare 'foarte prudentă' bazată pe cifrele oficiale, adăugînd că 'este posibil ca numărul celor uciși și răniți să fie mult mai mare'.

Acest bilanț include civili, forțe guvernamentale și grupuri armate proruse, însă nu și cele 298 de victime ale prăbușirii avionului aparținînd Malaysian Airlines la 17 iulie.

Ca și în rapoartele precedente, noul document ONU subliniază faptul că rebelii proruși 'continuă să comită crime, răpiri, acte de tortură' și alte încălcări grave ale drepturilor omului, 'atacînd în mod disproporționat civili'. Rebelii continuă să rețină cel puțin 468 de persoane.

Raportul se referă de asemenea și la abuzurile comise de 'batalioane teritoriale' care țin de Ministerele ucrainene de Apărare și Interne: detenții arbitrare, dispariții și tortură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав