X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Moldova planifică să prelungească cu „Gazprom” contractele privind gazele naturale

25 aug. 2014,, 11:55   Economie
3414 0
Foto: obozrevatel.com
Republica Moldova intenționează să prelungească cu un an contractele cu „Gazprom” privind livrarea și tranzitarea gazelor naturale, care expiră pe 31 decembrie 2014, în cazul în care părțile nu vor ajunge la un acord cu privire la semnarea unor contracte noi. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Iurie Leancă, informează NOI.md.

Șeful executivului de la Chișinău a precizat că negocierile cu partea rusă în problema gazelor naturale se vor desfășura la toamnă. Iurie Leancă a menționat că nu e nimic grav, dacă părțile nu vor elabora un nou contract și vor continua practica anilor precedenți, cînd Moscova și Chișinăul au prelungit contractele în vigoare.

De menționat că Moldova și Rusia nu reușesc să semneze noi contracte privind livrarea și tranzitarea gazelor naturale din anul 2012. De fiecare dată contractele respective au fost prelungite cu un an. Moldova nu a reușit să semneze cu Rusia un nou contract pe termen lung din cauza nesoluționării unor probleme importante legate de garantarea păstrării investițiilor rusești după ce Moldova își va onora obligațiunile privind implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Comunității Energetice Europene, precum și soluționarea problemei datoriei pentru gazele naturale consumate, care, ținînd cont de datoria regiunii transnistrene, se ridică la peste 5 miliarde de dolari SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?