X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ucraina are nevoie de tehnică militară, a declarat președintele parlamentului de la Kiev

19 aug. 2014,, 10:10   Externe
4579 9
Foto: kvedomosti.com
Ucraina ar dori să obțină ajutor sub formă de tehnică militară, a declarat luni la Vilnius președintele Radei Supreme (parlamentul ucrainean), Aleksandr Turcinov, sosit în Lituania pentru a participa la reuniunea președinților de parlament din țările nordice și republicile baltice, informează ITAR-TASS.

Întrebat despre ajutorul de care are nevoie Kievul, Turcinov a răspuns că Ucraina 'are nevoie de ajutor real, inclusiv de tehnică militară'. 'Avem nevoie de armament modern, de tehnică aviatică și antirachetă', a precizat Turcinov.

Cererea de ajutor militar adresată de Kiev Uniunii Europene (UE) și Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) contravine tuturor acordurilor încheiate anterior, a declarat luni, la Berlin, șeful diplomației germane Serghei Lavrov.

'Acest lucru contravine tuturor acordurilor, tuturor înțelegerilor care au fost încheiate în vederea încetării focului și începerii de negocieri. Atît timp cît se va miza pe o soluționare în forță a problemei, cît puterea de la Kiev va pleca de la ideea că în interesul consolidării sale la Kiev are nevoie de o victorie militară asupra propriului popor, cred că ceea ce încercăm să facem acum nu are niciun rost', a spus Lavrov.

La rîndul său, într-un interviu acordat duminică Deutschlandfunk, ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a declarat că UE și NATO trebuie să-i ofere Kievului sprijin militar. Klimkin a subliniat că dacă ajutorul 'va fi acordat, trupelor ucrainene le va fi mai ușor să acționeze'. În același timp, ministrul ucrainean și-a exprimat speranța că în final se va reuși să se ajungă la o reconciliere și va fi găsită o soluție pașnică pentru conflict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?