Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Activitatea Comisiei Unificate de Control rămîne paralizată

15 aug. 2014,, 13:38   Societate
2536 0
Foto: novostipmr.com
Cea mai recentă ședință a Comisiei Unificate de Control, desfășurată pe 14 august curent, a eșuat din nou. Asta pentru că părțile nu au putut ajunge la un compromis pe marginea problemelor actuale, iar în consecință, copreşedintele Comisiei din partea Federaţiei Ruse a suspendat discuţiile pentru următoarea şedinţă, relatează NOI.md.

În cadrul întrunirii, delegația Republicii Moldova a înaintat o adresare către participanți, prin care atrage atenţia asupra acţiunilor nelegitime şi abuzive ale structurilor de forţă transnistrene, care nu au fost coordonate cu Comisia Unificată de Control. Ca urmare, acţiunile respective creează noi impedimente în calea liberei circulaţii, limitează accesul proprietarilor la terenurile de după traseul Rîbniţa-Tiraspol şi tensionează situaţia din Zona de Securitate, se arată într-o notă informativă a Biroului pentru Reintegrare.

Totodată, delegația Chișinăului a condamnat acțiunile Tiraspolului în ceea ce privește extinderea posturilor migraţionale, de grăniceri şi vameşi, complicarea procedurii de înregistrare migraţională cu scopul limitării pînă la 90 de zile a termenului de aflare în stînga Nistrului.

În cadrul ședinței a fost aprobată o singură decizie și anume desemnarea unui nou observator militar din partea Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?