Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Poliţiştii de frontieră moldoveni vor fi învăţaţi să distingă boala virală Ebola

13 aug. 2014,, 14:37   Societate
3767 0
Foto: noi.md
Poliţiştii de frontieră moldoveni vor fi învățaţi să recunoască febra hemoragică Ebola. În acest scop se va desfăşura o pregătire specială, aceasta începînd cu angajaţii Aeroportului Internaţional Chişinău.

În cursul instruirii experţii vor vorbi despre principalele simptome ale bolii, metoda de verificare a cetăţenilor cu suspiciune de îmbolnăvire, practica internaţională de combatere a acestui fenomen. Grănicerii moldoveni deja au intensificat supravegherea fluxului de pasageri, în scopul prevenirii unei posibile pătrunderi a virusului în Republica Moldova. O atenţie deosebită este acordată pasagerilor care vin în ţară din Africa Centrală şi de Vest, precum şi persoanelor cu simptome similare celor ale febrei.

La aeroport, pasagerii sînt supuşi procedurii obligatorii de scanare cu scannerul termic, care permite identificarea variaţiilor de temperatură în timpul dezvoltării şi persistării febrei. În caz de depistare a caracteristicilor simptomatice a febrei, persoana este izolată imediat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?