Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Liderul tiraspolean a reorganizat structura ministerului de interne

8 aug. 2014,, 17:45   Politică
4032 0
Foto: ko.md
Ministerul Afacerilor Interne al autoproclamatei RMN a fost supus unei reorganizări, a doua în ultimele nouă luni. Din structura acestuia a fost separat Comitetul Vamal, care pînă în decembrie 2013 a fost o structură guvernamentală separată, iar apoi a fost inclus în componenţa MAI.

Potrivit agenţiei "Infotag", liderul tiraspolean, Evgheni Şevciuk, a semnat joi un decret în acest sens, avînd ca scop "perfecţionarea structurii MAI".

La reorganizarea precedentă, din decembrie, decretul de comasare a fost argumentat prin necesitatea de "optimizare şi eficientizare a sistemelor de administrare a structurilor de forţă, a conlucrării ample a organelor de drept ale RMN, de coordonare a acestora şi de sporire a capacităţii de apărare a statului, precum şi ţinînd cont de înteţirea incidentelor din Zona de Securitate".

Decizia respectivă a venit la numai două săptămîni după ce fostul şef al Comitetului Vamal, Ghenadi Kuzmiciov, a fost numit ministru de Interne. După actuala reorganizare, el şi-a păstrat postul de şef al MAI. În funcţia de şef al Direcţiei inspectoratului auto a MAI a fost numit maiorul de miliţie Ghenadi Kobzar, care a lucrat anterior ca şef al Secţiei inspectoratului auto a Secţiei de interne Rîbniţa.

Interimatul funcţiei de preşedinte al Comitetului Vamal va fi exercitat de Boris Panko, prim-vicepreşedintele instituţiei. Iar în locul acestuia a fost redesemnată preşedinta interimară a Comitetului Vamal din componenţa MAI, Svetlana Klimencova, care a fost şi viceministru al Afacerilor Interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?