X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Borg prezice o recunoaştere internaţională a producţiei moldovenești

22 iul. 2014,, 09:00   Economie
4028 2
Foto: ncronline.org
„Odată ajunse pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, în cadrul întrevederii cu premierul moldovean, Iurie Leancă, informează NOI.md, cu referire la portalul Realitatea.md.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre necesitatea majorării cotelor de import a producţiei agricole moldoveneşti pe piaţa europeană deja din toamna aceasta, în legătură cu sistarea exportului producţiei pomilegumicole şi a conservelor în Federaţia Rusă.

Părţile au vorbit despre punerea în aplicare a foii de parcurs în vederea sporirii calităţii produselor moldoveneşti pentru ca acestea să fie exportate pe piaţa comunitară, precum şi despre necesitatea creării unui fond special pentru producătorii autohtoni.

„Accederea pe piaţa europeană a produselor moldoveneşti înseamnă şi sporirea interesului investitorilor faţă de agricultura moldovenească”, a declarat şeful executivului.

La rîndul său, Tonio Borg a menţionat că perspectiva produselor moldoveneşti, după aplicarea standardelor europene, va depăşi limitele geografice ale UE.

„Standardele europene în alimentaţie sînt foarte înalte. După ce vor ajunge pe piaţa europeană, produsele moldoveneşti vor avea acces în toată lumea. Acesta va fi un semnal pentru toate ţările lumii”, a declarat Borg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?