X 

Comisarul european Borg a rămas plăcut surprins de producătorii moldoveni

22 iul. 2014,, 07:30   Economie
5774 0
Foto: noi.md
„Funcționarii europeni au rămas plăcut surprinși de nivelul înalt de producție, respectarea normelor sanitare și calitățile gustative ale producției întreprinderii «Rogob» din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău”, a comunicat pentru NOI.md ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit lui Vasile Bumacov, comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor, Tonio Borg, a sosit în vizită în Republica Moldova pentru a identifica perspectivele accesului cărnii, salamurilor și ouălor moldovenești pe piața europeană.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a precizat că oaspeții europeni au rămas mulțumiți și de condițiile de la întreprinderea „Pasărea Argintie” din aceeași localitate.

„În curînd aceste întreprinderi vor fi vizitate de comisii speciale din UE, care vor decide dacă pot livra producție pe piața europeană. Am discutat și ultimele probleme cu care se confruntă Moldova din cauza stopării exportului de fructe și conserve din fructe și legume în Rusia. Comisarul european a promis să susțină Moldova prin majorarea cotelor la această producție pentru europeni”, a precizat Vasile Bumacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?